Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

Aprócska erkélye, a relaxációra legalkalmasabb hely! 27 fantasztikusan jó ötlet!

Nem is gondolná az ember, hogy egy aprócska erkélyből milyen szép dolgot lehet kihozni.

Itt a nyár és vele a lakásfelújítások szezonja is. Ez legtöbbször az erkélyt érinti, hiszen ki ne szeretne egy lomtároló helyett egy kellemes pihenőkuckót az erkélyén?

A legtöbb lakáshoz tartozik erkély, vagy loggia is, így ezen a területen egy pihenő sarok kialakítása, mindenki számára egy földi mennyország lesz! Az átalakulás ráadásul nem igényel jelentős pénzügyi beruházást sem, mindössze elhatározás és kreativitás kérdése. Ezután viszont az erkély egy pihenőhelyiségként szolgálhat sokak örömére.

Ötletek az erkély átalakításához

A Ketkes szerkesztősége 27 nagyszerű ötletet gyűjtött össze, hogyan lehet az erkélyt átalakítani a fentiek szellemében. Ajánljuk ezeket megtekintésre elsősorban azoknak, akik városban laknak és a nyarat is otthon töltik.

  • Egy igencsak stílusos ötlet, mely világosabbá és hangulatosabbá varázsolja az erkélyt.

2. A kis erkély, jellegénél fogva elég szűkös, itt korlátozottak a térbeli lehetőségek. Éppen ezért érdemes kihasználni a falak által kínált lehetőségeket, pl. polcok kialakításával.

Itt könyvet, kirándulásokból származó emléktárgyakat, illetve más, szívünkhöz közelálló tárgyakat helyezhetünk el. A falak díszítésére fényképek és festmények a legalkalmasabbak, ezáltal téve a helyiség belső világát egyedülállóvá.

3. Annak érdekében, hogy helyet takarítsunk meg egy keskeny erkélyeken, a legjobb, ha összecsukható bútorokkal rendezzük be.

A kompakt asztal és székek megjelenésével lehetőség nyílt arra, hogy akár az egész család egy csésze teával az erkélyen tölthesse szabadidejét! Ezenfelül, a hideg időjárás kezdetekor, amikor már nem lesz szükség erre a bútorra, nem lesz sok baj, hogy hova tegyük, hol tároljuk a berendezéseket.

4. Szeretnéd létrehozni a saját oázisodat? Ez az ötlet még egy keskeny erkélyen is megvalósítható! Használhatod az utcára néző erkély falát. Állíts ide egy polcot a növények elhelyezéséhez, vagy hozz létre egy egész virágözönt!

5. Az erkély falára szerelhetünk hosszú, elegáns polcokat is, a kedvenc vázák elhelyezésével a helyiség mintegy megfiatalodik, színviláguk mindig boldogsággal tölt majd el.

6. Ezen kép megtekintése után, ahogy ezt az erkélyt berendezték, rögtön kedvem támadt egy romantikus és gyertyafényes vacsorához!

7. Véleményem szerint ez a legideálisabb pihenőhely, amit városi lakások erkélyén be lehet rendezni.

8. Ó, ezek a csodaszép pillangók! Hihetetlenül hangulatos ez a nyári dekoráció az erkélyre.

9. Ennél az átalakításnál a szín fontos szerepet játszott. A helyes szín megválasztásával elérhetjük azt a hatást, hogy erkélyünk sokkal nagyobbnak hat, mint valójában. A legfontosabb, mint mindig az, hogy a lehető legjobban használjuk ki a tér adta lehetőségeket.

10. Érdemes figyelmet fordítani a padló igencsak eredeti kialakítására és a vesszőből font bútorokra. Ez a megoldás egyszerre stílusos és figyelemfelkeltő!

11. A textíliák helyes megválasztása fontos szerepet játszik bármely helyiség berendezésénél. A helyesen kiválasztott függönyökkel a siker már szinte a zsebünkben van! Szintén sokat számít a csillár, a helyiség fantasztikus fénypontja lehet. Ki mondta, hogy a kristálylámpáknak nincs helye az erkélyen?

12. A kék falnak, a fonott bútoroknak, a csíkos szőnyegnek és az azon elhelyezett pár virágcserépnek köszönhetően ez az erkély csak úgy ontja magából a tengerparti hangulatot!

13. Nagyszerű és igencsak nőies ötlet!

14. Miért ne lehetne a karácsonyi égősorokat nyáron is használni? Különösen este, gyönyörű asztali lámpával együtt. Nagyon hangulatos, nem igaz?

15. És hogyan tetszik az az ötlet, hogy pázsit borítsa az erkélyedet? Képzeld csak el, milyen csodálatos lenne, hogy mezítláb kilépve az erkélyre, a talpad alatt üde zöld fű, a város szürkeségében!

16. A reggeli tea ezen erkélyen energiával és motivációval lát el az egész napra.

17. A keskeny erkély ideális hely arra, hogy ott nyári dolgozószobát alakítsunk ki, illetve egy kisebbfajta kuckót a kreativitásunk kiteljesedéséhez. Ehhez egyáltalán nem kell sok minden, elég egy kis asztal, szék, és persze gondoskodni kell a világításról is.

A friss levegőn lévő munkahely garantálja a hatékony munkavégzést, az új ötletek születését!

18. A bútorok üde és feltűnő színeinek köszönhetően nem lesz nehéz nyári hangulatot teremteni ezen az erkélyen.

19. Egy másik kiváló lehetőség az erkély átalakítására!

20. Nagyon szép és egyáltalán nem nehéz kivitelezni!

21. Úgy gondolom, hogy aki egy ilyen kanapén ül, egy frissítő gyümölcsturmixot iszogatva, az ablakból a kilátást nézve, annak igazi öröme van!