Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

A szódabikarbóna a tisztaság királya: Mutatunk 12 lehetőséget, amiből láthatod, hogy mennyire igaz!

Használd bátran, nagyon sokszor jó segítség lehet számodra.

A szódabikarbóna a tisztaság királya – Íme 12 felhasználási mód, ami bizonyítja mindezt!

Az okos háziasszonyok mindig tartanak otthon egy kevés szódabikarbónát, hiszen soha sem lehet tudni, hogy mikor lesz szükség a sokoldalú csodaporra. Ismerkedj meg vele jobban, és használd rendszeresen, nem fogod megbánni!

Kárpittisztító

Egy kevés szódabikarbónát old fel vízben, majd töröld át a keverékkel a kárpitot. Hagyd állni 15 percig, majd töröld le nedves szivaccsal. Így megszabadulhatsz a foltoktól, és a kellemetlen szagoktól.

Vízforraló

A vízforraló edény egy idő után nagyon vízköves lesz, de ne aggódj mert a szódabikarbóna segítségével könnyen megtisztíthatod. Töltsd fel vízzel, adj hozzá 1-2 evőkanál szódabikarbónát, forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd állni egy fél órán keresztül. Ezután öntsd ki a szódabikarbónás levet, és látni fogod, hogy sikerült megszabadulnod a vízkőtől.

Zsíros edények

Dörzsöld át alaposan a zsíros edényeket, serpenyőket víz, és szódabikarbóna keverékéből készített pasztával. Utána öblítsd le forró vízzel.

Ezüst ékszerek

A megfeketedett, színtváltott ezüst ékszereket dörzsöld át szódabikarbóna-pasztával egy régi fogkefe, vagy egy erős szivacsa segítségével. Vagy tegyél egy kis tálkába alufóliát, tedd rá az ezüst ékszekerek, szórd meg szódabikarbónával, önts rá egy kevés forró vizet, és hagyd állni 15 percig. Utána mosd le tiszta vízzel, látni fogod, hogy az ékszereid sokkal szebben csillognak.

Cipő szagtalanításra

Lábszag, és lábizzadás ellen az egyik legjobb megoldás lehet a szódabikarbóna. Szórd be a cipőd egy-két csipet szódabikarbónával, és így húzd fel. Végleg búcsút inthetsz a kellemetlen lábizzadásnak, ráadásul még körömgomba ellen is nagyon hatásos.

Hűtő szagtalanítás

Töröld át a hűtőt a szódabikarbónából készített pasztával, így maradéktalanul megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól. A biztonság kedvéért még egy kis tégelybe tehetsz 3-4 evőkanál szódabikarbónát, ez teljes mértékben magába szívja a szagokat, és a felesleges nedvességet is.

Zöldség, gyümölcs tisztítás

Annak érdekében, hogy a viaszbevonatot le tudd mosni a zöldségekről, gyümölcsökről, áztasd 20 percre szódabikarbónás vízbe, és csak utána fogyaszd.

Konyhai felületek megtisztítására

A vágódeszkát, előkészítő pultot, kagylót, töröld át alaposan szódabikarbónás pasztával, és így meg tudsz szabadulni a makacs szennyeződésektől, zsíros lerakódásoktól, kellemetlen szagoktól.

Háziállatok fészke

Ha kutyát, vagy macskát tartasz a lakásban, fekvőhelyét szórd be szódabikarbónával, hagyd egy pár percig állni, majd porszívózd fel. Így könnyen megszabadulhatsz a szennyeződésektől, és ráadásul még fertőtlenít is.

Szemetes kellemetlen szaga ellen

Tégy egy evőkanál szódabikarbónát a szemeteszsák aljába, és ez majd magába fogja szívni a kellemetlen szagokat, felesleges nedvességet.

 

Kagyló szagtalanításHa kellemetlen szag árad a lefolyóból, vagy egyszerűen nem folyik le rendesen a víz, tégy egy evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd önts rá két csésze forró vizet.

Régi játékokA régi piszkos műanyag játékokat töröld át szódabikarbónás szivaccsal, és így újra higiénikusak, és használhatóak lesznek.

tudasfaja.com