Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Erdélyi tárkonyos leves: ebből egy tányérral nem lesz elég!

Ezt még a gyerekek is szívesen meg fogják enni.

A gyerekek nem rajonganak a levesért, de ezt még ők is szeretik! Mikor ezt a levest készítem, a második fogás el sem szokott fogyni! 🙂

Hozzávalók (10 személyre)

    • 60 dkg bárány- vagy borjúhús,
    • 10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
    • 10 dkg zsír vagy olaj,
    • 50 dkg vegyes zöldség,
    • 15 dkg zeller,
    • 1 liter csontlé,
    • 2 dl tejszín,
    • 10 dkg liszt,
    • 5 dkg vaj,
    • 2 tojássárgája,
  • csipetnyi őrölt bors,
  • kevés só,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • ecetes tárkony.

Elkészítés

  • Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
  • Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
  • Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
  • Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.

Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!