Töltött háromszögek, sonkás, sajtos finomság, el hiszed mennyire egyszerű elkészíteni!
Nálunk sokszor készül ilyen, mert gyorsan kész és nagyon finom.
Nagyon egyszerűen elkészíthető és elképesztően finom. Gyakran elkészítem, mert nem tudunk betelni vele!
Hozzávalók
Tésztához
- 80 dkg liszt,
- 5 dkg élesztő,
- 1 evőkanál cukor,
- 5 dl tej,
- 1 csapott evőkanál só,
- 2 dl étolaj (NEM kell bele tojás!!).
Töltelékhez
- sonka kockára vágva (30 dkg),
- 2 db lilahagyma,
- 2 db kukorica konzerv,
- sajt reszelt (25-30 dkg),
- 2 db fokhagymagerezd,
- 1 db nagy tejföl,
- bacon kockára vágva.
Tetejére
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 tojássárgája,
- szezámmag (lehet lenmag és társai is).
Elkészítés
1 dl langyos tejben tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (40 perc-1 óra)
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Eredeti recept: amiakonyhambolkikerul – A receptet elkészítette és fotózta: Máté Valentina
Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!