Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Főzd meg a burgonyát, várd meg míg kihűl és készítheted is a mennyei pogácsa!

Ha egy igazán finom pogácsára vágysz akkor próbáld ki ezt.

Fenséges pogácsa, amihez csak néhány hozzávalóra lesz szükséged. Ha egy igazán finom pogácsát szeretnél sütni, ezt érdemes kipróbálnod.

HOZZÁVALÓK:

  • 240 g burgonya
  • 200 g vaj
  • 20 g só
  • 20 g élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 350 g liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt, végül gyúrjuk össze a liszttel.

30 percet kelesztjük,meleg helyen konyharuhával letakarva. 2 cm vastagra nyújtsuk ki.
A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg egész tojással.

Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük. 220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

 

Vass Lászlóné Edit‎ receptje