Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Gesztenyés süti, valódi aduász, ha valami nagyon finom desszertre vágysz

Ezért mindenki rajongani fog.

Mindenki oda volt érte 🙂 Nem tudok annyit készíteni belőle, hogy megunjuk ezt a csodás finomságot. Ezt a sütit meg kell kóstolni!

HOZZÁVALÓK

  • Pudingos krémhez
  • 2 cs. vaníliás pudingpor Dr. Oetker bourbon
  • 5 dl tej
  • 14 dkg cukor
  • (150 ml tejszín (hulala) 1 vaníliás cukor)
  • Piskótához
  • 9 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 ek forró víz
  • 4 g sütőpor
  • Gesztenye masszához
  • 12 dkg Győri édes mézes keksz
  • 12 dkg Győri édes kakaós keksz
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 5 dkg házi lekvár
  • 180 ml tej 2,8%
  • 1 ek rum
  • A díszítéshez
  • 150 ml tejszín (hulala) 1 vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

A pudinghoz kevés tejjel összekeverem a pudingport. A többit felrakom forrni. Ha forr bele öntöm a keveréket, és a cukrot. Ha kész félre teszem hűlni.

A piskótához ketté választom a tojást, és a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját cukorral alaposan felverem, hozzáadom a forró vizet, és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm. 20 x 30 cm-es tepsibe. Kb 15 percig sütöm. Persze azért ellenőrzőm fogpiszkálóval, hogy kész.

A masszához a gesztenyemasszát a rumot, lekvárt, tejet alaposan összekeverem. Ezután kézzel összetördelt kekszeket és beleforgatom. A kihűlt pudinghoz a felvert vaníliás cukorral összekevert tejszínt jól összekeverem.

A kihűlt piskótát szépen megfordítom a sütőpapírral bélelt tepsibe. Erre rákenem a gesztenye masszás keveréket szépen. Aztán a pudingos krémet is rákenem. Hűtőben egy éjszakát pihen. Kiemelem a tepsiből sütőpapírral együtt, és felvágom, tejszínhabbal díszítem a tetejét. Jó étvágyat hozzá!

Bodnár Ildikó‎ receptje

Forrás:

Gesztenyés süti, valódi aduász, mikor valami igazán finomat szeretnél készíteni!