Tejszínhabos-túrós kocka recept, ha egy finom túrós desszertre vágysz
Nagyon egyszerű és finom valóban.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 0.5 dl olaj
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 50 dkg áttört félzsíros tehéntúró
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 4 dl habtejszín (cukrozott)
- csokidara vagy reszelt csoki
Elkészítés
A tésztához valókból a szokott módon piskótát sütünk, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben. Kb. 175 fokon kb. 10 perc alatt, majd kihűtjük.
A túrókrémhez 5 dl tejet felteszünk forrni, közben a 1 dl tejjel és a 10 dkg cukorral kikeverjük a pudingot, és a forró tejhez adjuk. Mérsékelt hőfokon, folytonos kevergetéssel besűrítjük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, hozzákeverjük a túrót, majd apránként összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Rásimítjuk a tésztára a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk, a túrós krémre simítjuk, és csoki darával meghintjük.
1-2 órás hűtés után szeleteljük és tálalhatjuk.
Forrás:
https://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/tejszinhabos-turos_kocka_recept