Tejszínhabos-túrós kocka recept, ha egy finom túrós desszertre vágysz

Nagyon egyszerű és finom valóban.

A recept hozzávalói (  személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 dl olaj
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 50 dkg áttört félzsíros tehéntúró
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín (cukrozott)
  • csokidara vagy reszelt csoki

Elkészítés

A tésztához valókból a szokott módon piskótát sütünk, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben. Kb. 175 fokon kb. 10 perc alatt, majd kihűtjük.

A túrókrémhez 5 dl tejet felteszünk forrni, közben a 1 dl tejjel és a 10 dkg cukorral kikeverjük a pudingot, és a forró tejhez adjuk. Mérsékelt hőfokon, folytonos kevergetéssel besűrítjük, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, hozzákeverjük a túrót, majd apránként összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

Rásimítjuk a tésztára a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk, a túrós krémre simítjuk, és csoki darával meghintjük.

1-2 órás hűtés után szeleteljük és tálalhatjuk.

Forrás:

https://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/tejszinhabos-turos_kocka_recept