Teljes kiőrlésű penne tészta vajban pirított zöldségekkel, főtt tojással, mediterrán fűszerezéssel
Jöjjön most egy szénhidrát dús és fehérje dús recept.
– 250 g teljes kiőrlésű penne
– 4 vagy 5 főtt tojás
– friss, apróra vágott zöldségek (pl. paradicsom, paprika, cukkini, zöldborsó, újhagyma)
Elkészítés:
A penne tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Mind eközben egy-két evőkanál vajat felforrósítunk, s beletesszük az apróra vágott zöldségeket.
Néhány percig pároljuk, hogy zsenge frissességük megmaradjon. Hozzáöntjük a tésztát, majd beleverjük a tojásokat.
Együtt főzzük, addig, amíg a tojás meg nem fől. Mediterrán fűszerezéssel tálaljuk.
Köszönjük a receptet Tupcsia Dávidnak 🙂