Diós kosárkák, nálunk ez maradhatatlan desszert, sosem készül belőle elég!
Nálunk ez elmaradhatatlan desszert.
A diós sütik a legfinomabbak, ezért ezeket a finomságokat gyakran el is készítem.
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg Alfa Mix lisztkeverék
- 1 sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin (Liga)
- Töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg savanykás lekvár
- Tetejére:
- ízlés szerint, lehet olvasztott csokoládé is, vagy esetleg
- porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk,és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.
Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk,és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és olvasztott csokoládét, esetleg porcukrot teszünk a tetejére. Nagyon finom!!
Szepesi Ági receptje
Forrás:
Diós kosárkák, nálunk ez a megunhatatlan kedvenc, nem lehet belőle eleget készíteni!