Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

Eszembe sem jutott volna, hogy a zsírkréta erre is jó lehet! Pofonegyszerű és nagyon kreatív!

Erre is jó a zsírkréta.

Sokan szeretik, ha a szobájukban meggyújthatnak egy színes, kellemes illatú gyertyát, mert megváltoztatja a helyiség hangulatát. Napjainkban már több féle méretű, színű gyertyát vásárolhatunk, de ha van egy kis türelmünk és kézügyességünk, akkor elkészíthetjük saját kezűleg is.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan készíthettek egy egyszerű gyertyából színes, mutatós különlegességet.

Hozzávalók:

  • paraffin-, vagy viasz gyertya,
  • egyszer használatos pohár, vagy mikrózható tálka
  • üveg pohár,
  • színes zsírkréta,
  • kanóc,
  • illóolajok.

Elkészítés:

A paraffin, vagy a viaszgyertyát vágjuk darabokra. Egy darab paraffint tegyünk bele egy eldobható pohárba, vagy mikrózható tálba, majd olvasszuk meg mikrohullámú sütőben. A kanócot állítsuk egy üveg, vagy fémpohárba.

Vágjuk el a kiválasztott színű zsírkrétát kisebb darabokra, tegyük a paraffin, vagy a viasz mellé és melegítsük még egy kicsit. Minden pohárba csak egy színű krétát tegyünk.

Amikor megolvadt keverjük össze, öntsünk hozzá illóolajat, majd öntsük át abba az üvegpohárba, amelybe a kanóc van. Ha kissé megdöntjük a poharat, akkor a gyertyának érdekesebb alakja lesz.

Miután az első színt beleöntöttük a pohárba, várjuk meg míg megszárad, támasszuk ki addig, hogy így maradjon, majd csak azután öntsük rá a második és a harmadik színt. Mindegyik színhez tehetünk más illóolajat.

Ha a téli ünnepekre készítünk gyertyát, akkor használhatunk fenyő vagy mandarin illatú illóolajat. Soha ne öntsük műanyag pohárba a gyertyát!

Ha kedvet kaptatok a gyertyakészítéshez, próbáljátok ki ti is ezt a módszert!