Tatu kifli: mennyei göngyölt finomság
Nagyon finom és dekoratív is. A vendégeknek tetszeni fog.
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej vagy víz
- 0,5 dl olaj
- 1,5 tk. só
- 20 dkg öregtészta (itt elhagyva)
- 50 dkg BL 80 liszt
- 1 tk. cukor
- 1,5 dkg élesztő (öregtészta nélkül 2 dkg)
Töltelékhez:
- 16 kis tégla alakúra vágott sajt
- szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb.
- Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
- Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk, majd feltekerjük őket úgy, hogy a háromszögeket folyamatosan nyújtjuk a sodrófával rásegítve.
- Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük őket ismét duplájára, csak ezután kenjük le őket felvert tojással. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg szép aranybarnák lesznek.
Forrás: barbikonyhaja.blogspot.hu