Ínycsiklandozó diós sütemény, mennyei vanília krémmel!
Nagyon klassz recept.
Az alábbi sütemény, amilyen jól néz ki, pont olyan ízletes is. A hozzávaló banánt helyettesíthetjük más gyümölccsel is vagy akár befőttel is.
Hozzávalók:
- 7 tojás;
- 10 kanál tej;
- 1 kanál kakaó;
- 300 gr cukor;
- 250 gr liszt;
- 1 csomag sütőpor;
- 100 gr őrölt dióbél;
A krém hozzávalói:
- 350 ml tej;
- 3 kanál liszt;
- 150 gr cukor;
- 2 kanál vanília aroma;
- 200 gr vaj;
- 4 banán;
- Dr. Oetker torta bevonó;
Elkészítési javaslat:
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az őrölt dióbelet, tejet, lisztet, sütőport és a kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az előbb elkészített masszához, majd az így kapott keveréket egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 C-on 20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tejet egy magas falú edényben főni tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát, és addig forraljuk kicsi lángon, amíg be nem sűrűsödik. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat és összekeverjük. A piskótát kettőbe vágjuk, az egyik részét megtöltjük a krém felével, majd a karikára vágott banánnal beborítjuk. A piskóta másik felét is megkenjük a maradék krémmel és ráborítjuk a banános rétegre. A sütemény tetejét bevonjuk a Dr. Oetker tortabevonóval és tetejére kókuszreszeléket szórunk, vagy csokoládét reszelünk.
A glazúrt akár mi magunk is elkészíthetjük házilag, alig 15 perc alatt.
Hozzávalók:
- 350 gr porcukor;
- 6 kanál cukrozatlan kakaópor;
- 6 kanál puha vaj;
- 5 kanál tej;
- 2 üveg vanília aroma;
Elkészítése:
A kakaót és a porcukrot egy tálba helyezzük és félre tesszük. Egy tálban a vajat keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukros kakaóport, a vanília aromát meg a tejet és kavarjuk az egészet habosra.
Forrás: