A legmennyeibb karácsonyi süti, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról!

Nagy sikere lesz karácsonykor.

A karácsony egy kicsit a sütik vetélkedője is, ilyenkor mindenki jobbat, szebbet, különlegesebbet szeretne készíteni. Vannak persze olyanok is, akik még ilyenkor sem sütnek, de az egy másik kérdés.

Ha nem akarsz ez utóbbi táborba tartozni, de el szeretnél mindenkit bűvölni az alkotásoddal, akkor próbáld ki az alábbi receptet.

Hozzávalók: 1 csésze kockákra vágott szobahőmérsékletű vaj, 1 ½ csésze cukor, 3 tojás, 2 csésze liszt, ¾ csésze tej, 1 csomag karamell, 170 gramm csokoládé, 4 evőkanál sűrített tej.

Elkészítés: melegítsük elő a sütőt 300 fokra, eközben egy nagy tálban keverjük el a vajat és a cukrot, egy botmixer segítségével verjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, és a tejet, és addig kavargassuk, míg csomómentes nem lesz. Tegyük a masszát egy kivajazott serpenyőbe, majd süssük 1 ½ órán keresztül.

Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész van, hagyjuk kihűlni. Közben a karamellt vízgőz fölött olvasszuk össze a tejjel, majd öntsük a sütemény tetejére. Tegyük 15 percre a hűtőbe, míg megszilárdul. Közben olvasszuk fel a csokoládét is, majd öntsük a karamell tetejére, és pár perc múlva már szeletelhetjük is.

Forrás: