Savanyú káposztaágyon sült sertés, erre egy vendéged se fog nemet mondani

Erre egy vendéged sem fog nemet mondani.

Ma savanyú káposztaágyon sült sertés volt az ebéd. Annyira finom lett, hogy ezzel nem lehet betetlni!

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 1 kg disznó hús (sertéstarja a legjobb, de most vastag dagadó volt otthon),
  • kis fejnyi hagyma,
  • pici pirospaprika,
  • só, bors.

Tálaláshoz: tejföl.

Elkészítés

1 kg savanyú káposzta zsírozott tepsiben elterítve, pici pirospaprikával szórva, kis fejnyi hagymakarikákkal megrakva. Erre jön a sózott, borsozott hús.

Aláöntesz másfél dl vizet, fóliával letakarod és puhára párolod. Ezután fólia nélkül pirosra sütöd a húst is megforgatva. Tejföllel tálald!

Jó étvágyat hozzá!

Ili Nyergesné receptje!