El sem tudod képzelni mit talált ki ez a háziasszony: önmagát forgatja a rántott sajt
Nálunk már csak ilyen finomság készül.
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a rántott sajtot, de valljuk be, hogy gyakran azért nem állunk neki a készítésének, mert nagyon könnyű elrontani: könnyen kifolyik a bundából az átforrósodott sajt. Most egy magyar háziasszony olyan ötletet mutatott rántottsajt-ügyben, amit mindenki imádni fog! Nemcsak isteni finom, de elkészíteni is könnyű, ráadásul a sütése igazi látványosság, mivel a sajtgolyó magától forog a forró olajban!
Rántott sajtgolyó
Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt trappista, vagy fele-fele füstölt és trappista
- 1-1,5 kanál liszt
- 1 tojás
- pici só
- zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír a kisütéshez
Így készítsd el:
1. Az összes hozzávalót – a zsemlemorzsát kivéve – gyúrd egységes masszává.
2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában.
3. Forró olajban vagy zsírban süsd aranybarnára!
A látvány, amit sütésközben produkál, önmagáért beszél! Ahogy alulról átforrósodnak a sajtgolyók, a hőmérséklet különbség miatt forgó mozgást vesznek fel. Így kézzel már nem igazítani, teljes felületükön mindenhol egyenletesen megsülnek.
De ami a lényeg: az így elkészített sajtgolyónál még biztos nem ettél finomabbat!
Forrás: Facebook/ VALI hagyományos konyhája