Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Hólabda torta, nem kell tésztát szaggatni, sokkal egyszerűbb, de talán még finomabb mint a klasszikus hólabda

Bűn lenne nem kipróbálni.

Egy nagyon finom recept, ráadásul időtakarékos!

Hozzávalók

Tészta:

  •     6 tojás
  •     3 dl cukor (25 dkg)
  •     4 dl liszt (20 dkg)
  •     1/2 csomag sütőpor
  •     7 evőkanál olaj
  •     1 vaníliás cukor
  •     1 evőkanál kakaópor

Krém:

  •     1 cs vaníliás pudingpor
  •     4 evőkanál cukor
  •     fél liter tej
  •     25 dkg vaj
  •     20 dkg cukor

Máz:

  •     3 evőkanál cukor
  •     3 evőkanál víz
  •     3 evőkanél kakaópor
  •     5 dkg vaj

Díszítéshez kókuszreszelék

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni. Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra és a torta oldalára. A torta oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.

A mázhoz a cukrot, kakaóport, vizet felforraljuk, míg a cukor elolvad, majd melegen a tűzről levéve, belekeverjük a vajat. Ezt csorgatjuk a torta tetejére.Másnapig hűtőben tároljuk. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Forrás:

https://egyazegyben.co/holabda-torta-nem-kell-tesztat-szaggatni-nincs-vele-sok-dolog-de-pont-olyan-finom-mint-a-klasszikus-holadba-107112