Boccaccio szelet, vagy ismertebb neve: Fagyi szelet
Csodás és mennyeien finom.
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db. tojás sárgája
- 10 ek porcukor
- 5 ek víz
- 15 dkg darált dió
- 5 ek rétesliszt
- 1 cs. sütőpor
- 5 db tojás fehérjének keményre vert habja
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek, főzött fekete kávé
- 1 ek. diólikőr
- 1 ek darált dió
Tészta: A tojássárgáját, porcukrot, és a vizet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztben elkevert sütőport, és a tojás keményre vert habját
Krém: A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint, a fekete kávét és a likőrt, majd a darált diót.
A tepsi aljára ostyalapot rakunk, és ráöntjük a tésztát. Tűpróbáig sütjük… Ha kihűlt rátesszük a krémet, és a tetejét megszórjuk darált dióval. Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. Tepsi mérete 20 x 30 hagyományos
Megjegyzés: Nagyon finom, diós is, kávés is. A krémbe elég lehet 5 dkg porcukor is!