Zserbó tekercs: az idei év favorit sütije! Ne maradjon le az ünnepi asztalról

Ez nem maradhat le az ünnepi asztalról.

Már olyan sokan elkészítették ezt a sütit én sem akartam kimaradni belőle. Tényleg egy bámulatos ünnepi finomság! Ebből biztosan nem marad egy morzsácska sem.

Hozzávalók

40 dkg liszt,10 dkg cukor,10 dkg zsír,1 db tojás,1 narancs reszelt héja,1 csomag száraz élesztő,1 dl langyos tej.

A töltelék:

30 dkg dió,25 dkg baracklekvár,1 tk rumaroma,1 ek méz.

10 dkg csokoládé,1 ek. olaj.

Elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, élesztőt, reszelt narancshéját, elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk, tojást hozzáadjuk és a langyos tejjel gyúrjuk össze, hagyjuk kb. 30 percet pihenni.

Elkészítjük a tölteléket. Diót, lekvárt, rumaromát és a mézet keverjük össze.Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk, (ne legyen vastag  megkenjük a diós krém felével, majd feltekerjük mint a bejglit. Másik tésztával is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Míg 180 fokra melegítjük a sütőt addig pihentetjük a tésztát. Tekercset megszurkáljuk az aljáig, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Csokoládét vízgőz fölött olajjal megolvasztjuk. Kihűlt tekercset bevonjuk vele.(Én kenőecsettel vittem fel a csokit, így nem kellett a 10 dkg csoki)

Eredeti recept: Török Henrietta – Fotó: Kiss Imréné Magdi