Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Egy csomó háztartási keksz volt idehaza, amit fel kellett használni, gondoltam keksztorta lesz belőle és finom lett!

Jobb mintha tortát sütöttem volna.

Volt 1 kg négyzet alakú háztartási kekszem, aminek hamarosan lejár a szavatossága. Gondoltam készítek belőle keksz tortát. Azt mondták nagyon finom volt 🙂

Hozzávalók az alaphoz

  • 20 dkg darált keksz,
  • 1-2 evőkanál cukor,
  • 5 dkg vaj vagy margarin,
  • kb 1-1,5 dl kávé.

A torta közepéhez:

  • kb. 30 -40 dkg kocka alakú keksz,
  • 1 l tej,
  • 3 db csokipuding,
  • cukor ízlés szerint,
  • 20 dkg vaj vagy margarin.

tetejére:

  • 2 dl tejszín.

Elkészítése

A pudingot elkészítjük szokásosan, ha langyosra hűl, hozzákeverjük a vajat.A meleg kávéba belekeverjük a cukrot, a margarint, majd a darált kekszet. A tortaformát kivajazzuk, az alját behintjük kekszmorzsával. Beleöntjük a kekszmasszát, és kanállal eligazítjuk az alján.

A kekszeket egy pillanatra megmártsuk langyos tejben, majd körberakjuk a forma oldalát keksszel. A következő sorokat hozzáragasztjuk a krémes keksszel. 1 db tejbe mártott kekszre 1 teáskanál krémet teszünk és hozzáragasztjuk a kekszekhez körbe, amíg meg nem telik. A maradék krémet rákenjük a tetejére, majd pár órára, vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, a karimát leemeljük róla. Felvert tejszínhabbal bekenjük és díszítjük.

Háztartási kekszből készítettem most először, és saját recept. Könnyű az elkészítése és finom is.

Készíthetjük más ízesítésű pudinggal, és ízesíthetjük pl. rumaromával is. (Én könnyen leemeltem róla a karimát. Ha esetleg hozzáragadna, vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a karima mentén!)

A tortaforma 24-26 cm.

Gazdagné Djinisinka Margit receptje!