Pár órán belül érkezik az újabb hatalmas havazás, de ami aztán várható az kemény lesz

Pár órán belül érkezik az újabb hatalmas havazás, de ami aztán várható az kemény lesz

January 9, 2019 0 By Tippgergo

Hamarosan érkezik az újabb havazás.

A havazás már ma folytatódhat, de az előrejelzések szerint csütörtökön nagyon komoly, olykor viharos szél és hófúvás is nehezítheti a közlekedést.

Szerda délutántól várható újra havazás, hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére általában +1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön, a Dunántúlon és délkeleten alakulhat ki hószállingózás, havazás, hózápor, akár 4-5 centis újabb hóréteg alakulhat ki. Északon, északkeleten hosszabb időre kisüthet a nap. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +3 fok között alakulhat. Ami rossz hír, hogy viharos, 60 kilométeres óránkénti sebességű széllökések várhatók főképp a Dunántúlon és északkeleten.

Pénteken folytatódhat a havazás, a szél erős marad. Az északkeleti területeken hófúvás is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és -10 fok között alakul, de a szélvédett, hóval borított tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -5 fok között várható.

Forrás: idokep.hu, met.hu,