Hatalmas örömhír MINDEN NŐNEK! Női betegségek, amelyekre 2019. január 1-től adókedvezmény jár!

Jó hír nagyon sok nő számára.

Kevés nő, sőt szinte senki nem tud arról, hogy 2019. január 1-óta adókedvezmény jár azoknak a nőknek, akik az alábbi betegségek valamelyikében szenvednek.

A Női Liga közbenjárásának köszönhetően január 1-től adókedvezmény jár azoknak a nőknek, akik az endrometriózis, a mellrák, a méhnyakrák vagy a petefészekrák betegségben szenvednek.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek. A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket a 335/2009.(XII. 29.) Korm. rendelet határozza meg, amelyet 2009 óta nem módosítottak, nem kerültek bele új betegcsoportok. A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak. – írja mindezt a hazipatika.com.

Ezek alapján az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek számítanak, akik orvosi igazolásuk alapján a fogyatékos állapotuk kezdőnapjának hónapjától az ezen állapot fenállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5%-ának megfelelő összeget kaphatják meg.