Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Riasztást adott ki az OMSZ: a komoly fagy mellé ónos eső társul

Ekkor érkezik az ónos eső.

Szombatra virradóra az ország nagy részén várható gyenge havazás, de a szeles időben hófúvás kialakulhat. Napközben már csak keleten szállingózhat a hó, míg a Dunántúlon helyenként havas eső, záporok alakulhatnak ki. A nyugatias szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. -2, +5 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki szombatra ónos eső miatt Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére.

EZT IS AJÁNLJUK:

Vasárnap kezdetben a Dunától keletre várható havazás, havas eső, eső, de néhol ónos eső sem kizárt. Délután északkeleten még havas eső, hószállingózás, máshol kisebb záporok alakulhatnak. Este északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugati szél többfelé élénk lesz. 0-7 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn többfelé készülhetünk esőre, záporokra, északkeleten havas esőre, hóra. Néhol ónos eső is előfordulhat. Az élénk délnyugati szelet, délután erős, viharos északnyugati szél váltja fel. Napközben 2-8 fok valószínű – írja az Időkép.