Rendkívüli hír: újabb gázrobbanás volt Oroszországban

Újabb gázrobbanás történt hétfőn Oroszországban.

ez alkalommal a Rosztovi terület egy lakóházában: egy ember meghalt, további hatan lehetnek még a romok között.

A helyi katasztrófavédelem beszámolója szerint az eset Sahti városában történt. A négy romba dőlt lakásban 14-en laktak, köztük 3 gyerek. Hét embert kimentettek – írja az MTI. A halottra az épület 9. szintjén bukkantak a tűzoltók.

Két érintett lakás a 9. szinten, míg másik kettő a nyolcadikon volt a 72 lakásos lakóházban, amelynek 140 lakóját átmeneti szálláson helyezték el.

EZT IS AJÁNLJUK:

Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások a lakóházakban, ezek oka rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, a karbantartás hiánya, valamint az, hogy nem megfelelő a hatósági ellenőrzés mértéke.

Legutóbb szilveszterkor történt gázrobbanás az Urál déli részén fekvő Magnyitogorszkban egy sorházban. A 12 lépcsőházból álló paneltömb még 1973-ban épült. A robbanás következtében az egyik lépcsőház fele a 10. emelettől a földszintig teljesen leomlott. Harminckilencen meghaltak. A lépcsőház 48 lakásában hivatalos adatok szerint összesen 120 ember volt bejelentve. A hatóságok adatai szerint 26 lakás omlott össze a robbanás után, ezekben hivatalosan 46-an laktak. Többtucatnyi embert sikerült élve kimenteni.

Forrás:

http://faktor.hu/faktor-ujabb-gazrobbanas-tortent-oroszorszagban-aldozatok?source=hirkereso