Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Hatalmas léptekben száguld felénk a hidegfront: mutatjuk, hol fog havazni nemsokára

Hamarosan érkezik a hideg front megint.

Csütörtökön északon, északkeleten felhős, nyirkos, délen és a Dunántúlon viszont túlnyomóan napos időre készülhetünk. Kisebb eső, záporok csak estétől alakulhatnak ki északnyugaton. Élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél. Délen, délnyugaton 10 fok feletti maximumokat is mérhetünk, a felhősebb északkeleti tájakon 2-6 fok várható.

Péntekre hidegfront érkezik, sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, nyugaton és a hegyekben havas eső, hózáporok is kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, és élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 2-5 fok valószínű.

 

Szombaton fagyos reggelre ébredhetünk, délután 0, +3 fokig emelkedik a hőmérséklet. Eleinte több, délután kevesebb napsütés valószínű, délen, délnyugaton helyenként hószállingózásra, kisebb havazásra számíthatunk.

Vasárnap a felhős időben elszórtan számíthatunk hószállingózásra, havazásra.

atv.hu / Időkép

Így indul a jövő hét :-írja az idojaras.hu

Hétfőn a változó mennyiségű felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Jelentős mennyiségű csapadék nem lesz, helyenként hózáporok kialakulhatnak. Megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 2 fok között alakul.

Kedden a változóan, gyakran gyengén felhős ég mellett több órás napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék nem lesz, a délnyugati, déli országrészben gyenge havazás kialakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. -3, 2 fokra számíthatunk.

Szerdán nagyrészt borult idő várható, több helyen számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. -3, 2 fok között tetőzik a hőmérséklet.