Ropogós túrós táska: keleszteni sem kell, otthon készítve a legfinomabb
Ez sokkal finomabb mintha boltban vetted volna.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 dkg zsírt
- egy kiskanál cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 3/4 csomag élesztő
A 25 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 4 dkg zsírt, egy kiskanál cukrot, csipet sót, 1 tojást 2 dl tejfölben elhabart élesztővel összegyúrjuk.
Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis téglalap alakú tésztákat vágunk belőle, ízesített túróval megtöltjük, tojás sárgájával megkenjük az összehajtogatott tésztát, sütjük.
Egy csomagnak élesztőnek a 3/4-e, s ennyi van belőle. Kovács Ilona receptje