Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

A legcsodásabb helyek Magyarországon, amiket neked is látnod kell

Ezeket mindenképpen látnod kell.

Nem mindenki vágyik arra, hogy a határokon túl töltse rövidke szabadidejét – akik egy gazdaságosabb, és könnyebben kivitelezhető kikapcsolódásra vágynak, azok számára hazánk is tartogat bőven lehetőségeket, legyen szó művészetekről, sportlehetőségekről, gasztronómiai körutakról, vagy kulturális felfedezőtúrákról. Ha idén szeretnél kicsit közelebbről is megismerkedni mindazzal, amit Magyarország kínál, akkor tegyél félre egy kis időt az alábbi helyek felfedezésére!

Ismerd meg egy kicsit jobban Magyarország kincseit!

 

Győr

Győr története a kelta és római időkben kezdődött, a történelem során pedig a mongolok és a törökök is tettek egy-egy fordulót az északnyugati városban. Habár a város épületei és szobrai már önmagukban is megérnek egy hatalmas sétát, külön említést érdemel többek között a Káptalandomb és a Loyolai Szent Ignác bencés templom is.

 

Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park országunk első nemzeti parkja, és egyben a legnagyobb magyar természetvédelmi területe. Már a jégkorszak alatt is éltek állatok Európa ma legnagyobb füves területén, ma pedig többek között lovak, marhák és egyéb haszonállatok tenyésztésével foglalkoznak errefelé. Habár maga a puszta nem kínál túl sok látnivalót, a híres Kilenclyukú híd mindenképpen megér egy látogatást.

Debrecen

Debrecen Magyarország egyik legfontosabb kulturális központja. Habár a város komoly károkat szenvedett a második világháború során, sikerült a mai napig is hazánk egyik legjelentősebb csomópontja maradnia. Minden a Debreceni Református Kollégium (a mai Debreceni Egyetem) 1538-as megalapításával kezdődött, amely mára az ország egyik legszínvonalasabb felsőoktatási intézményévé nőtte ki magát. Számos múzeum és templom is várja itt a kultúrára éhező utazókat.

 

Noszvaj

Noszvaj egy igazán csodálatos település a Bükk hegység kapujában, amit nem mindenki ismer. Egertől mindössze 10 km-re található, egy csodálatos helyszínen, a természet közelségében. Ez a helyszín nagyon hívogató azok számára, akik egy kicsit elvonulnának a nagyvárosból, és egy különleges helyszínen pihennének. Itt található az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa, ahol kényelmes szobák, csodálatos környezet, tiszta levegő és wellness oázis várja a megpihenni vágyó embereket. A hely ráadásul egy bababarát szálloda, így a családok számára is tökéletes választás.

Hévíz

Ha a hagyományos vízparti szórakozás helyett valami igazán különlegesre vágysz, akkor érdemes ellátogatnod Hévízre, Európa legnagyobb gyógyvizes tavának otthonába. A 24-37 fokos termálvíz nem csupán kellemesen meleg, de különleges gyógyító hatással is rendelkezik. Persze a klasszikus vízparti hangulatról sem kell lemondani, hiszen a Balaton délnyugati csücske egyáltalán nincs messze a várostól.

 

Aggteleki Nemzeti Park

Ha érdeklődsz a földalatti világok iránt, akkor hatalmas hiba lenne kihagyni az Aggteleki Nemzeti Parkot. Az ország északi régiójában elhelyezkedő parkban megtalálhatod Európa legnagyobb cseppkőbarlangját, amit vezetett túrák keretei között is felfedezhetnek azok az érdeklődők, akik szeretnének többet megtudni a hely jellegzetességeiről.

Pécs

Pécs a keveredő kultúrák fellegvára. Ez nem csak a mi véleményünk – az UNESCO a béke egyik városává választotta a dél-magyarországi települést. Magyarország első egyetemének otthonában jártak már a rómaiak, a keresztények és a törökök is, így számos kultúra a nyomát hagyta a városon. Kulturális felhozatalának és kiváló borainak köszönhetően népszerű a külföldi turisták köreiben is.

 

Sopron

Mint sok más magyar települést, úgy Sopront is a Római Birodalom korában alapították, az évszázadok során pedig osztrák és magyar városként is funkcionált már. 1921-ben aztán a helyiek szavazata alapján végérvényesen Magyarországhoz került, a hűséges döntés emléke előtt pedig a városban felállított Hűségkapu tiszteleg. Sopron ugyan megszenvedte a második világháború viszontagságait, azonban szerencsére ennek ellenére több középkori épület is fennmaradt benne. A város természetesen a Soproni borrégió központja is, ami már önmagában egy igazán csábító jellegzetesség lehet sokak számára.

Forrás:

https://www.magyarorszagom.hu/magyarorszagi-helyek_img-1.html