Leila szelet, elmondhatatlanul mennyei süti és nem is bonyolult a recept!

Ha egy különleges desszertre vágysz.

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db készen vásárolt mézeslap, de lehet akár keksz alap is.
  • Krém:
  • 1 liter tej
  • 16 dkg búzadara
  • 1 ek kakaópor
  • 3 cs. vaníliás cukor, de lehet aroma is
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 15-20 dkg porcukor /ízlés szerint/
  • 5 ek. nutella
  • Díszítéshez:
  • habtejszín

ELKÉSZÍTÉS

A tejet a búzadarával sűrűre főztem, majd még melegen megfeleztem, és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport kevertem el. Folpackkal lefedve hűlni hagytam. A vajat a porcukorral habosra kavartam, megfeleztem és hozzáadtam a kettéosztott grízhez.

Az első mézeslapot tálcára fektettem, megkentem a kakaós krémmel, majd befedtem a második lappal, erre került a nutella szépen elkenve, amire ráhelyeztem a harmadik lapot. A harmadik lapon elsimítottam a világos krémet és befedtem a negyedik lappal. Kicsit lenyomkodtam, hűtőbe tettem.Felvert tejszínnel díszítettem.

Leila unokánk ma 8 éves 🎂 Tortát a nagy távolság miatt most nem tudok készíteni, sajnos 🙁  ezért úgy gondoltam, hogy az idén minden unokám szülinapján készítek egy sütit, ami az ünnepelt nevét viseli…..

Gál Hedvig  receptje

Forrás: