Így hajtathatsz édesburgonyát a konyhaablakban. El sem tudod képzelni mennyire csodás növény lesz belőle!

Nem csak szép, hanem egészséges is.

Az édesburgonya egyre népszerűbb, hiszen rendkívül egészséges és nagyon finom. De nem csak az íze miatt szeretheted! Könnyen csírázik, és nagyon gyorsan nő. A gumóból fejlődő növény pedig igazán szép, így konyhád, balkonod dísze lehet.

Szinte hihetetlen, hogy ez a gyönyörű, dús, csüngő növény tulajdonképpen édesburgonya!

Válassz egy olyan gumót, amin látsz csíraszemeket. Fogpiszkáló segítségével tedd be egy félig vízzel töltött pohárba úgy, hogy a gumó ne érjen a pohár aljára. Így lesz helye a gyökérzetnek.

Napról napra szépen nő majd a gyökérzet, és a szár is.

Amikor a növény kifejlesztett egy jó gyökérzetet és van legalább három levél minden hajtáson, ültesd be földbe.

Arra ügyelj, hogy minél kevésbé sérüljön a gyökér, és hogy a föld félig takarja be a gumót is.

Nagyon látványos a növény fejlődése.

A dús, csüngő szárú növény hajtásait tetszőlegesen formázhatod egy olló segítségével. A konyhaablakot hamar kinövi, de akkor mehet a balkonra vagy a teraszodra!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!