Pofonegyszerű, elronthatatlan, mutatós, nagyon finom: ezt tudja az Anikó szelet
Mutatós és nagyon finom.
A tésztát nem kell gyúrni, nyújtani, egyesével kisütni, csak egyszerűen össze kell keverni!
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 db tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- a krémhez:
- 8 dl tej
- 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
- 9 evőkanál kristálycukor
- a tetejére:
- 3 dl habtejszín (cukrászhab)
- a szóráshoz:
- kakaópor (cukrozatlan)
- (a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
Elkészítés:
Kézi mixerrel először habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Ezután a tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A szokásos módon megfőzzük a pudingot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszának több, mint a felét, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!
Ez is érdekelhet: https://www.minden-egyben.com/horoszkop/ragyogo-ev-lesz-2019-a-diszno-eve-lesz
Forrás: blikkruzs.blikk.hu