Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Pofonegyszerű, elronthatatlan, mutatós, nagyon finom: ezt tudja az Anikó szelet

Mutatós és nagyon finom.

A tésztát nem kell gyúrni, nyújtani, egyesével kisütni, csak egyszerűen össze kell keverni!

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • a tetejére:
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • a szóráshoz:
  • kakaópor (cukrozatlan)
  • (a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Elkészítés:

Kézi mixerrel először habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Ezután a tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A szokásos módon megfőzzük a pudingot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszának több, mint a felét, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.

Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!

Ez is érdekelhet: https://www.minden-egyben.com/horoszkop/ragyogo-ev-lesz-2019-a-diszno-eve-lesz