Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Amikor a lovas és ló szíve egyszerre dobban

Már kiskorától kezdve magával ragadta a lovak világa, azóta sem apadt ez a szeretet jelenleg is lovaglást oktat és belépett életébe Hannibál, aki további újdonságokat hozott. Jelenleg családi gazdaságukban dolgozik, mellette foglalkozik lovakkal. Riba Erikkel beszélgettem.

Mikor kezdődött el nálad a lovak szeretete?

Egész kis korom óta szeretem a lovakat! Erre csak egy példát tudok említeni míg gyerekkoromban más egy idős fiúk kisautóval játszottak én műanyag lovakkal és a háziállataimmal foglalkoztam.

Hány éves voltál, amikor először lóra ültél, emlékszem még rá?

Kőrül belül úgy 9-10 éves lehettem mikor először lóra ültem úgy komolyabban. Nagyon is emlékszem, mintha csak ma történt volna, akkor is és most is imádtam a lovakat.

Te milyen lovakkal foglalkozol?

5 éve foglalkozom napi szinten a lovaimmal mivel tőlem függenek. Jelenleg 3 lovam van ebből kettőt lovaglok a harmadik egy csikó ő még fiatal.

Helyileg téged merre lehet megtalálni?

Győr-Moson-Sopron megyében, egy festői kis faluban Soboron élek lovaimmal.

Mit érdemes tudni Hannibálról? Milyen változást hozott az életedbe?

Hannibál egy éve került ide hozzám. Nagyon szeretem, jó választás volt. Érkezése új reményt hozott az életembe, mióta foglalkozom vele egy szív és egy lélek hajt. Minden gondolatomat tudja nagyon jól kiegészítjük egymást.

Ha jól tudom nem olyan régen megalapítottátok a Hannibal Trick Riders-t röviden be tudod mutatni, hogy mit is csináltok vagy jöttetek létre?

Igen nem rég megalapítottam egy csapatot, amiben jelen pillanatban a lovaim és én vagyok. Szeretnék egyszer majd pár embert magam mellé a csapatba, de még sokat kell tanulnom ahhoz, hogy jó Trükklovas legyek. Egy Trükklovas programot csinálok, amiben a lovon külön kaszkadőrmutatványokat, trükköket mutatok be. Nagyon sokat jelent a ló és lovasa közti bizalom és őszhang! Ha egy adott trükköt rosszul csinálok akár az életembe is kerülhet! Persze ere nem szabad gondolni, mert bízom a lovamban.

Eddig milyen sikereket értél el?

Kinek mi a siker! Szeretek oktatni gyerekeket lovaglásra, és ha ők sikereket érnek el lovaglás terén az már nekem is siker. Emellett, mint már említettem Trükklovaglom, ami egy igazán bonyolult dolog nem mindenki képes erre, így én ezt is sikerként fogom fel, hogy nekem működik. Nemrég kaszkadőr képzésre kezdtem el járni Budapestre, ami ismét egy nagy őröm és siker az életemben!

A rengeteg munkaidő mellett jut idő egy kis pihenésre vagy szabad időre?

A sok munka és a kitartás hozzá meg a sikereket, így amikor csak tudok a munka mellet lovon ülők. Kikapcsolódásra és pihenésre, pedig mindig kell egy kis időt szakítani, mert fáradtan nem jó a lovakkal dolgozni, mert észreveszik ők is, ha az ember fáradt.

Milyen jövőbeni terveid és elképzeléseid vannak?

Terveim a jövőben nézve inkább megtartom magamnak! Párkapcsolatban élek egy csodálatos emberrel, akivel a jövőnket tervezünk! Terveim a lovaglás során az, hogy még sokat fejlődhessek, és a tudásomat átadjam, ha valaki megkér, hogy segítsek neki. Igazából nem szeretek tervezni annyira nagyon előre hisz az ember nem tudja mit hoz a holnap, így inkább a mának élek és próbálok további sikert elérni, hogy feljebb juthassak azon a bizonyos létrán!

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További fotókat és videókat és információkat találtok az alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/Hannibal-trick-riders-571347933370983/