Mennyei meggyes finomság, ez a fenséges krém teszi annyira finommá!
Elmondhatatlanul finom.
Ma egy nagyon könnyen elkészíthető, ínycsiklandó sütemény receptjét hoztuk el nektek. Ha valami igazán finomra vágytok, próbáljátok ki! A mascarponés krémtől lesz olyan ínycsiklandó!
Hozzávalók a tésztájához:
- 3 tojás,
- 150 g cukor,
- 150 g liszt
- fél teáskanál sütőpor.
Hozzávalók a krémhez:
- 250 ml zsíros is tejföl,
- 250 g mascarpone,
- 150 g cukor.
- 150 g meggy
- 60 g csokoládé
Elkészítés:
Verjük fel a tojást a cukorral kb. 5 – 7 percig, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, kavarjuk össze. Nem kell túl kemény masszát kapnunk. Kenjük ki vajjal a sütőformát és tegyük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 – 25 percet.
A kihűlt tésztalapot hagyjuk a tortaformában, tegyük rá a lecsöpögtetett meggyet. Készítsük el a krémet: verjük fel a tejfölt a cukorral majd adjuk hozzá a mascarponét és jól kavarjuk össze. Öntsük ezt a krémet a meggyre. Szórjunk reszelt csokoládét a sütemény tetejére, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára, utána pedig szeleteljük. Jó étvágyat!