Óriási fordulat érkezik nyugat felől, itt az előrejelzés

Ekkor érkezik a fordulat.

Vasárnap mégy csak a nyugati országrészben, hétfőn viszont már az egész országban zivatarok alakulhat ki. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Vasárnap éjfélig van érvényben a legmagsabb szintű hőségriasztás, mert a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Ezt azt jelenti, hogy éjszaka is szinte trópusi értékek maradnak, szombaton legfeljebb 17 és 23 fok közé hűl le a levegő, míg napközben 33-37 fok közötti értékek várhatók.

Vasárnap kezdődik a változás. A nap első felében nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd nyugat felől erőteljes gomolyfelhő-képződésre,

délutántól többfelé záporra, zivatarra számíthatunk.

A Dunántúlon északira fordul, és megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A zivatarok miatt A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható, a nyugati területeken lesz hűvösebb.

Hétfőre már az egész országra kiadták a veszélyjelzést a zivatarok miatt. Az előrejelzés szerint az erős gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként délután, este azonban többfelé várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható.