Már csak egy kicsit kell kibírni ezt a forróságot! Jön a frissítő hidegfront – futó záporok, zivatarok, akár hevesebb viharokat hoz.

Már csak egy kicsit kell kibírni ezt a forróságot! Jön a frissítő hidegfront – futó záporok, zivatarok, akár hevesebb viharokat hoz.

June 16, 2019 0 By Tippgergo

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.06.16. vasárnap éjfélig

HŐSÉG:

Ma az ország nagyobb részén már mérséklődik a nappali felmelegedés; a középhőmérséklet északnyugaton 25 fok alatt, keleten, északkeleten ugyanakkor még 27 fok körül valószínű.

ZIVATAROK:

Délelőtt még csak kis eséllyel, majd a déli óráktól többfelé várható zivatar, leghamarabb egy DNy-ÉK-i tengely mentén. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-50 mm csapadék), jégeső (akár 2 cm-t meghaladó átmérővel), illetve 60-70, egy-egy helyen 80-100 km/h-s szélrohamok társulhatnak. Heves zivatarok kiemeltebb eséllyel a középső országrészben és az Alföldön fordulhatnak elő a délutáni, kora esti órákban, de kialakulásukhoz máshol is elégségesek a feltételek.

2019.06.16. 05:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

 

 

Pest megye Jel Fok Esemény LeírásZivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Felhőszakadás Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.