Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ekkor szakad le az ég, nagyméretű jég is várható: figyelmeztetést adtak ki egész Magyarországra

Ekkor szakad le az ég.

Felhőszakadás, erős szél és jégeső is lehet, a viharokat követően pedig több fokkal lehűlhet a levegő.

A hét végéig 30 fok körüli fülledt, meleg időjárásunk lesz, de minden nap számítani kell majd heves esőzésekre is – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán napos és felhős időszakok váltakoznak majd, a megnövekvő gomolyfelhőkből ugyanakkor többfelé kell készülni futó záporok, zivatarok kialakulására,

néhol hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Helyenként zivataroktól függetlenül is élénk lehet a légmozgás. Délután 27-32 fok között alakul a hőmérséklet, de a viharokat követően több fokkal lehűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést, illetve riasztást adott ki, előbbit az egész országra.

A hét további részében nem változik lényegesen időjárásunk, a térséget kitöltő meleg, de nedves légtömeg miatt továbbra is lesznek záporok, zivatarok.

Vasárnapig így szinte minden nap ugyanaz lesz a menetrend: a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Az intenzív villámlások mellett leginkább felhőszakadás kísérheti viharokat, kisebb körzetekben rövid idő alatt 20-40 mm csapadék is lehullhat.

A változó irányú légmozgás mérsékelt marad, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek, helyenként pedig jég is társulhat hozzájuk.

A hőmérséklet is állandósulni látszik: éjjelente 15-21, míg a délutáni órákban 26-32 fok a legvalószínűbb. 30 fok fölötti értékekre a tartósabban napos tájakon számíthatunk.