Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Még nincs vége: estére újra az egész országra sárga és narancs figyelmeztetést adtak ki

Ekkor csap le az újra vihar.

Felhőszakadás és zivatar érkezik. Kis térképeken követheted a felhők és a szél útját.

Három keleti megyére narancs, a többire sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Met.hu szerint a zivatarok térségében a villámlás, a szélerősödés és a jégeső veszélye miatt szükséges figyelmeztetni. Ezen kívül felhőszakadásra is számítani kell, melyekből rövid idő alatt akár 50 mm-t is meghaladó csapadék hullhat.

A nyugtalan időjárás a hétvégén is megmarad, ezért szombat-vasárnap és hétfőn is sárga figyelmeztetés lesz érvényben.

A viharok útját itt követheted:

Felhő

Felhőkép

Szél

Széltérkép

Hőmérséklet

Hőtérkép

A hétvége időjárása

Szombaton kezdetben sok napsütés ígérkezik, majd ismét egyre több gomolyfelhő lesz felettünk és egyre többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, este heves viharok érkezhetnek. A szél északkeleten és zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között alakul, de a zivatarokat gyors lehűlés követi.

Vasárnap felhős idő valószínű, országszerte készülni kell záporok, zivatarok kialakulására, több helyen, főként az ország déli felén felhőszakadásra, jégesőre. Szakadozottabb északkeleten, majd északnyugaton lehet a felhőzet. Az északias szél többfelé feltámad, helyenként felerősödik, zivatar környezetében viharos lehet. 23-30 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőtől kevesebb helyen várhatók záporok, zivatarok és egyre több napsütés, melegebb idő valószínű. Kissé megélénkül az északkeleti szél. 25-30 fokot mérhetünk – ígéri az Időkép.