Roham tempóban érkezik a hidegfront – itt lehet ma nagy vihar

Ekkor csap le a vihar.

Ma kezdetben sok napsütés ígérkezik, majd ismét egyre több gomolyfelhő lesz felettünk és egyre többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, este heves viharok érkezhetnek. A szél északkeleten és zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között alakul, de a zivatarokat gyors lehűlés követi. Vasárnap hidegfront érkezik – áll az Időkép előrejelzésében.

Robog felénk a hidegfront - itt lehet ma nagy vihar

Forrás: Idokep.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből kiderül, hogy ma késő délutántól minden jel szerint nyugat, délnyugat felől egy intenzív zivatarrendszer is kifejlődik/érkezik, mely a nap utolsó óráiban érheti el a Duna-Tisza közét.

Narancssárga riasztást is kiadtak, a heves zivatarok miatt. Térképen mutatjuk, hol.

A zivatarok nyomában felhőszakadás (több tíz mm csapadék), 60-80 km/h-s szél valószínű, de egy-egy helyen – elsősorban a Dunántúl déli felén – 80-100 km/h-s szélroham, illetve nagy méretű jég is előfordulhat.

Vasárnap felhős idő valószínű, országszerte készülni kell záporok, zivatarok kialakulására, több helyen, főként az ország déli felén felhőszakadásra, jégesőre. Szakadozottabb északkeleten, majd északnyugaton lehet a felhőzet. Az északias szél többfelé feltámad, helyenként felerősödik, zivatar környezetében viharos lehet. 23-30 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőtől kevesebb helyen várhatók záporok, zivatarok és egyre több napsütés, melegebb idő valószínű. Kissé megélénkül az északkeleti szél. 25-30 fokot mérhetünk.

Kedden kisebb zápor, egy-egy zivatar délen alakulhat ki, de nagyrészt már a napsütés lesz főszerepben. 28-33 fokig melegszik a levegő. Szerdán tovább fokozódik a meleg, nyugodt, napos időre van kilátás.

atv.hu / Időkép