Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Erre nem árt felkészülni, ekkor érkezik hidegfront az egész országba: a pokoli hőség mellett nagy viharokkal is számolni kell

Ekkor érkezik a hidegfront.

Budapest – Országos hőség várható, akad olyan hely, ahol a hőmérők higanyszála a 35 fokot is eléri, ám a kánikulát egészen más időjárás váltja fel.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint széllel, zivatarral, viharral érkezik a hidegfrontcsütörtökön. Délelőtt még sok napsütés várható, majd délután egy hidegfront okoz ÉK-en több helyen, DNy-on néhol záport, zivatart. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik – írták, majd hozzátették: nem kizárt, hogy a hőmérséklet így is 30 fok felett lesz. Talán pénteken hűsölhetünk kicsit, hiszen akkor az előrejelzés szerint ,,csupán” 23-29 fok várható. Hétvégére újra igazi nyári meleg lesz, bátran szervezhet strandolást vagy szabadtéri programot.

Több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki a zivatarok miatt / Fotó: OMSZ

Azonban vigyázzon magára és a szeretteire: a meleg idő főleg a keringési rendellenességben szenvedőket viselheti meg, náluk vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság alakulhat ki. Fontos a megfelelő folyadék- és sóbevitel.