Friss előrejelzés: Eddig tart a hőség, érkezik az eső, jégeső

Ekkor lélegezhetünk fel egy kicsit.

Csütörtökön tetőzik a meleg, majd délutántól jön a lehűlés, helyenként óriási széllel és jégesővel. Összesen 12 megyére adtak ki figyelmeztetést a viharos időjárás miatt.

 

Csütörtökre a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.Várhatóan az északkeleti, keleti részek kivételével 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet a délnyugati országrészben a magasabb értékekkel.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 17-22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet hajnalban. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31-36 fok között alakul, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

Képünk illusztrációFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Csütörtökön délután helyenként kialakulhat zivatar, aminek környezetében viharos széllökés is lehet.

 

IFrame

Keleten 90-100 kilométer/óra feletti széllökésekkel, kis területen nagy méretű jéggel, illetve kisebb területen átmeneti felhőszakadással.

A zivatarveszély miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.