A Nap a Rák jelében jár július 22-ig. A Szaturnusz és a Plútó bolygók a Bak jelében szemben állnak a Nappal, ez a fényszög pedig számos nehézséget, feszültséget hoz a csillagjegyek életében. A Rák havában a Merkúr retrográd mozgást végez, vagyis az Oroszlán jeléből visszalép a Rákba, így ez a bolygó is oppozícióba kerül a Szaturnusszal és a Plútóval. És még nincs vége, hiszen a Vénusz is a Rákban folytatjaégi útját ebben az időszakban, közben pedig telihold is lesz…

A bolygók szembenállása mindenkor feszültségeket, heves vitákat, összetűzéseket, kommunikációs problémákat, ellentétes álláspontokat, baleseteket, a retrográd bolygók karmikus helyzeteket jelölnek. Jó hír, hogy a feszültség július 23-tól valamelyest enyhül.

A Kos magába mélyed júliusban

Kedves Kos! Az előtted álló hónap az önvizsgálat ideje. Nem találod igazán a helyedet, és a dolgaid sem úgy haladnak, mint szeretnéd. Mégsem érdemes dühíteni magadat, inkább vedd ki a szabadságodat, pihenj és lazíts, és persze mélyen nézz önmagadba. A meditáció júliusban különösen hatékony a feszültség levezetésére. A családban lehetnek most feszültségek, mégis ahelyett, hogy felkapod a vizet, végy néhány mély levegőt, és próbáld megérteni a többiek helyzetét is. Tedd félre a mindenáron győzni akarást, és fogadd el, néha igenis beleférhet egy-egy vereség is. Ez most egy ilyen időszak. De fel a fejjel, jön még jobb is.

Ezeket a csillagjegyeket nehézségek elé állítja az élet júliusban (iStock)

Az Oroszlán a karmikus adósságokat fizeti meg júliusban

Kedves Oroszlán! Talán rémisztően hangzik ez a karmikus adósság, mégis fogd fel lehetőségnek, amikor lezárhatsz valamilyen múltban történt eseményt. A július hozhat számos megpróbáltatást, de ilyenkor mindig jusson eszedbe, talán épp ez az a feladat, amiben meg kell bocsátanod, vagy valamilyen módon helyt kell állnod. Te mindenkor fel tudsz állni a padlóról, téged nem lehet eltiporni. Most sem. Szóval, vedd elő a mosolyodat, a kreativitásodat, no meg a humorodat, és szemléld ezen a szemüvegen át az eseményeket. Meglátod, így sokkal könnyebb lesz. Aztán meg hamarosan jön a te időd…

A Nyilas sebezhetőnek érzi magát júliusban

Kedves Nyilas! A július és a bolygók szokatlan módon tesznek téged próbára téged. Olyan sebezhetőnek, érzékenynek érezheted magadat, mint talán még sosem. Nem találod a helyedet, a céljaidat, gyötör a bizonytalanság, mintha csak bolyonganál a világban. Fura, mi? Valóban nem vagy most a régi önmagad, mégis hidd le, nincs veled semmi baj. Erre gondolj minden esetben, amikor meginog az önbizalmad. Hamarosan minden a helyére kerül, így te is. Átvészeled, megoldod…, csak türelem. És türelem. És türelem.