Gyümölcsös krémsajtos mámor: ezt sütit senki sem tudja elrontani, érdemes kipróbálni
Ezt senki se tudja elrontani.
A gyümölcs és a krémsajt teszi varázslatossá ezt a sütikét, nagyon könnyű és mámorítóan finom!
Hozzávalók:
- 19 dkg sótlan vaj
- 15 dkg krémsajt
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg kristálycukor
- fél teáskanálnyi sütőpor
- 3 tojás
- 50 dkg liszt
- 15 dkg áfonya, vagy más piros gyümölcs (fagyasztott)
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A vajat és a krémsajtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat is, addig kavarjuk, amíg krémes állagú lesz.Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és összedolgozzuk, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. A lecsöpögtetett gyümölcsöt óvatosan belekeverjük. 22 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk és belekanalazzuk a tésztát, 180 fokon sütjük egy órán keresztül, majd hagyjuk hűlni és megszórjuk a porcukorral. Már tálalhatjuk is.