Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a zivatarveszély miatt vasárnapra az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Békés és Csongrád megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Dolgozzunk, amíg lehet, mert hamarosan lóg az eső lába! – fotó: Varga Áron

Emellett Baranya, Somogy és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 15-21 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet nyugaton 25, keleten, délkeleten 32 fok körül várható.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig

Eleinte a napsütést csak kevés felhő zavarja. Délutántól elsősorban nyugaton megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből záporok, zivatarok már kialakulhatnak. Éjszaka főleg az ország északi felében várható szórványosan zápor, zivatar. Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen lehet zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínűsíthető, míg legkisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében alakulhat ki. A nyugati, délnyugati, majd vasárnap az északnyugati szél többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nyugaton 25, keleten, délkeleten 32 fok körül várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.