Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

5 figyelmeztető jel arra, hogy észrevedd daganat növekszik a vesédben!

Ezekre érdemes odafigyelni.

Ha úgy érzed, hogy nem igazán stimmel minden a vesédben, tapasztalsz kisebb, nagyobb gondokat, akkor talán itt az ideje felderíteni mi is lehet a probléma!

Az alábbiakban mutatunk 5 olyan tünetet, ami a veserákra utal!

1. Egy dudor érzése a has alatt, a deréktájon

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy veserákban szenvedsz, de ha több napig kényelmetlenül érzed magad, és a dudor fáj, feszít, akkor érdemes felkeresni egy szakorvost, mert lehet, hogy veserák vagy -kő okozhatja a tüneteket.

2. Véres vizelet

Ez nyilván utalhat arra is, hogy a veséidben káros elváltozások indultak be, de könnyen megtörténhet, hogy egy súlyosabb húgyúti fertőzés áll a háttérben. Orvos felkeresése ilyen esetben is kötelező.

3. Kimerültség, fogyás

Ha gyakran vagy kimerült, nincs étvágyad, és lassan, de egyre soványabbá válsz, akkor jól jöhet egy alapos orvosi kivizsgálás, mert a háttérben akár súlyos vesebetegség is állhat.

4. Magas vérnyomás

Ha a vérnyomásod stabil, a normál keretek között mozog, de egyszerre elkezd emelkedni, akkor ezt a veserák is okozhatja. Ez azért lehetséges, mert ha felbomlik a vesék folyadékszabályozó mechanizmusa, akkor a vér sűrűbbé válik, és kialakul a magas vérnyomás.

5. Férfiaknál a jobb herében kialakuló visszértágulat

Ezt akár a veserák is kiválthatja, ezért minél előbb orvoshoz kell fordulni, hogy a probléma kiderítése után megkezdhessék a megfelelő kezelést.