Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Renkívüli hír: Ön­ve­zető au­tó­val akart öldökölni a szí­riai kurd ter­ro­rista

Ilyen formában senki sem akart embereket ölni.

Ez eddig még sen­ki­nek sem ju­tott az eszébe. Úgy bu­kott le, hogy ami­kor le­ve­lezni kez­dett a ter­ve­i­ről, fi­gyelni kezd­ték az üze­ne­teit.

A “tökéletes” bűntényt akarta megvalósítani Nagy-Britanniában a 24 éves szíriai kurd terrorista Farhad Salah. Bizonyára nem gondolta, hogy amikor erről levelezett a Facebookon, akkor már figyeltek rá.

Arról beszélgetett a kapcsolataival, hogy van egy saját “találmánya”,

olyan fényképezőgépekkel ellátott laptopok, amelyek arra irányítják a robbanószerrel megtöltött teherautót, ahova akarják, anélkül, hogy kockáztatnák saját életüket.

Érdekes, hogy ezt ugyanakkor “mártíromságnak” nevezte… Valaki azt válaszolta neki, hogy használjanak inkább egy távirányítású drónt és azt pakolják meg robbanóanyaggal. Salah-t egy Yorkshire-ben és Derbyshire-ben végrehajtott razzia során kapták el, amikor már kísérletezni is kezdett a távirányítású robbantással.

Az öthetes tárgyalás során meggyanúsították Andy Start, egy 32 éves chesterfieldi chipüzlet tulajdonosát is, de őt végül nem tekintették bűnrészesnek és elengedték. A szíriai férfi ítéletét jövő szerdán hirdetik ki.

Forrás: TheTelegraph