Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rendkívüli hír: Robbanás történt egy ebolát,és himlőt tároló laborban

Rendkívüli hír érkezett.

A robbanás után tűz ütött ki, egy szoba leégett, az üveg kirobbant, egy munkás harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, de az oroszok szerint nem történt nagy baj. Az eset az egyebek mellett ebolát és himlővírust is tároló orosz Állami Víruskutató Központban történt.

Gázrobbantást követően ütött ki tűz egy orosz laboratóriumban – számolt be róla a Guardian. Az eset érdekessége, hogy a Vectorként elhíresült intézmény egyike azon két létesítménynek, amely ebolát, himlővírust és más kórokozókat tárol kutatási céllal.

Az eset a szibériai Novoszibirszk közelében lévő Kolcovóban történt az Állami Víruskuató Központban, miközben kisebb javításokat végeztek az egyik ötödik emeleten található szobában.

A lap azt is megjegyzi, hogy egykor, a Szovjetunió fennállása során még biológiai fegyverekkel kísérleteztek itt, ma már azonban az egyik legjelentősebb járványügyi kutatóközpontnak számít az országban.

A robbanás az épület ablakait is kitörte, az egyik munkás harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Az orosz hatóságok mindenkit nyugtattak: nem volt veszélyes anyag a szobában és az épület szerkezete sem rongálódott meg.