Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Poloskainvázió: térképen megnézheted nálunk, hogy hol a legszörnyűbb a helyzet Magyarországon

Nézd meg hol van a legnagyobb veszély.

Nagyon úgy néz ki a poloskatérkép alapján, hogy a büdösbogarak tovább idegesítik az embereket, és nem lesz jobb a helyzet.

Nagyon kellemetlen jelenség, mikor egy poloska bekerül a szobába, hiszen nagy, hangos, repülni is tud, ráadásul rettentően büdös, főleg, amikor elkapjuk. Az utóbbi években lehetett leginkább észrevenni a tömeges jelenlétüket Magyarországon, és ma már talán nincs is olyan háztartás, ahol minimális szinten ne jelentenének problémát.

Valószínűleg ezért készült el a budosbogar.hu nevű oldal is, ahol be lehet jelenteni, ha vannak nálunk poloskák, és ezeknek az adatoknak a segítségével egy térképen szemléletesen mutatja, hol a legnagyobb az invázió:

Magyarország poloskatérképe. Kép: budosbogar.hu / screenshot

Itt megfigyelhető, hogy a kis réseket kedvelő, kártékony, szagos lény jelenléte a lakossági bejelentések alapján főleg a nagyvárosokban jellemző, ezeken belül is kiemelkedik Budapest, Győr, Miskolc, Pécs és Szeged.

A poloskák nagyon jól tudnak rejtőzködni, így a legkisebb zugokban is simán, hosszú ideig elvannak, szóval hiába nem érzékeljük esetleg a nem kért lakótársat, valószínűleg most is ott bujkál valahol egy titkos helyen, aztán majd meglepődhetünk, ha megérezzük a jól ismert szagot. Igazán jó védekezési módszer nem nagyon van ellenük, de egy jó erős szúnyogháló segíthet, hogy ne jussanak be az ablakon.