Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Már érkezik a havazás – itt várható az első hó.

Itt várható a havazás.

Vasárnap északkeleten és a középső tájakon még előfordulhat kisebb eső, futó zápor, de napos időszakokra is számíthatunk. A lehűlés hatására legmagasabb északi hegycsúcsainkon megjelenhetnek az első hópelyhek.
Élénk, erős, helyenként viharos lehet az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul – írja az Időkép.

Hétfőn hosszabb napos időszakokra készülhetünk, említésre méltó csapadék nem várható. Hideg lesz a reggel, 0-7 fokig hűl a levegő, a fagyzugos helyeken gyenge fagy előfordulhat. Az északkeleti, keleti megyékben és néhol az Alpokalján élénk lehet a szél, 10-15 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden sok napsütés, száraz idő várható. A délnyugatira forduló szél többfelé, főleg az ország északi felén feltámadhat. Reggel helyenként, északkeleten nagyobb területen előfordulhat gyenge fagy, délután 11-16 fokot mérhetünk.

Szerdán már enyhül az idő, csak a fagyzugos helyeken lehet gyenge fagy reggel, délutánra pedig 15-20 fokig melegszik a levegő. A nap második felében megnövekszik a felhőzet, néhol egy-egy zápor kialakulhat. Csütörtökön újabb front hozhat csapadékos, szeles időt.