Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Riasztást adtak ki: Durva szélvihar cseréli le az esőt

Nyolc megyére adtak ki riasztást.

Nyolc megye besárgult, mert a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Vasárnap általában közepesen felhős lesz az ég. Kezdetben keleten, délután a középső országrészben lehet kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést, illetve riasztást adott ki az alábbi területekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt írták, hogy délelőtt a Dunántúlon lehet erős, helyenként viharos (50-70 km/órás) a szél, a Balatonnál ennél erősebb széllökések is lehetnek. Északkeleten is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, majd délutántól ott is mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn általában napos lesz az idő, gomolyfelhőkkel. Az Alpokalján délelőtt elvétve kisebb eső, zápor is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +6 fok között alakul, helyenként fagyhat is, a hőmérséklet napközben 9 és 14 fok között valószínű.

Kedden a sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz. A délire forduló szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 15 fok között alakul.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo