Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Csodás hír! Jön a meleg: Pontosan ekkor tér vissza a vénasszonyok nyara

Ekkor ér ide a melegfront.

Így közelít a melegfront. A hideg levegő utánpótlása a hét második felében fokozatosan megszűnik, a hétvégén már jóval enyhébb léghullámok áramlanak fölénk. Megszűnnek a talajmenti fagyok is. Újból 20 fok feletti hőmérsékletekre számíthatunk.

 Tegnap reggel fagypont alatt volt a hőmérséklet, olyannyira, hogy még a leheletünk is látszott, ezzel szemben napközben már kisütött a nap és akár 10-12 fokot is mérhettünk. Csütörtökön azonban felhős, borult lesz az ég, sőt, délnyugaton, de az ország többi részén is szórványosan kialakulhatnak esők, záporok. A nyugati szél is megélénkül, a frontérzékenynek pedig nem kedvez a nap, ugyanis gyenge hidegfronti hatás várható. Ennek ellenére néhol mérhetünk akár 16 fokot is.

Péntektől aztán jön a vénasszonyok nyara, a hétvége túlnyomóan napos lesz, csapadék pedig sehol sem várható. Hajnalonta 10 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk, de lesz, ahol 4-5 fokra is lehűl a levegő. Péntek délután a maximum 15-21 fok lesz, szombaton 20 fok feletti csúcsértékekben reménykedhetünk, vasárnap pedig akár 24 fok is lehet.

A jövő hét eleje is rengeteg napsütést tartogat, csapadék nem várható, néhol pedig akár 25 fokot is mérhetünk.

(Tudásfája)