A családunk kedvenc pizza tésztája, nem kell keleszteni, csak begyúrjuk és már süthetjük is!
Mi már csak így készítjük.
A mai receptet azoknak a személyeknek javasoljuk, akik szeretnék otthon is elkészíteni a finom pizzát. Bármilyen feltét kerülhet rá, amit csak szeretnénk.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt,
- 2 kanál tejföl,
- 150 ml kefir,
- 50 g margarin,
- csipet só,
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna,
- 1 teáskanál cukor.
Elkészítés:
Keverjük össze a kefirt a tejföllel, a sóval és a szódabikarbónával, használjunk kézi mixert. Hagyjuk állni pár percet, hogy a szódabikarbóna kifejtse a hatását, majd adjuk hozzá a cukrot és a puha margarint is. Lassanként keverjük bele a lisztet, majd dagasszunk egy puha tésztát. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát. Egy nagyobb tepsit kenjünk ki olajjal és tegyük bele a kinyújtott pizza tésztát. Kenjük meg a tésztát paradicsompürével, majd tegyük rá a feltétet. 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig. Jó étvágyat.